Hvordan bli synlig i Google søk

hvordan komme høyt opp i google søkeresultat
Google søkeresultat

Når noen søker etter spesifikke produkter og tjenester på Google er de allerede i kjøpsmodus. Så hvordan kan du jobbe for å være blant de første søke resultatene?

Dersom du enda ikke har opprettet din egen nettside er det lurt å finne en bloggbasert nettverksbygger. Google foretrekker blogginnlegg, og skårer gjerne bedre enn statiske nettsider.

Dersom du allerede har en egen nettside er du i en ypperlig posisjon til å søkemotor optimalisere (SEO) nettsiden for Google søk.

  1. Start med en oversikt og oppsummering av din nettside,samt hovedbudskapet du vil ha frem. Legg inn ditt hovedbudskap i nettsidens metabeskrivelse. Dersom du jobber i en nettside bygger uten mulighet for metabeskrivelse er det svært viktig at den første teksten på nettsiden bygger på hovedbudskapet. Google viser ett svært begrenset antall tegn i søkeresultatene, så vær kjapp med å komme frem til poenget.
  2. Felles for både statiske og bloggbaserte sider er viktigheten av å legge inn overskrifter og undertitler. Brødteksten må deretter være relevant for oversiktviften, med bruk av nøkkelord. Google liker innhold av høy kvalitet, og du vil ikke nødvendigvis komme høyere opp i resultatlisten ved å bruke det samme ordet flere ganger.
  3. God bruk av bilder gir ikke bare en bedre leseropplevelse, men er også en god mulighet for å knytte informasjon til din nettside og dine bilder. Vær nøye med å navngi bildene dine tilknyttet dine nøkkelord. Har du mulighet til å legge inn «alt-tekst» med din beskrivelse av bildet samt nøkkelord forteller du Google hva bildet viser og hvorfor bildet brukes. Dette hjelper Google med å forstå innholdet i nettsiden sin.

Alt i alt må du ha fokus på kvalitetsinnhold, navngi bilder og bruke nøkkelord på hele nettsiden. Husk at søkemotoroptimalisering er en dynamisk prosess, så hold din nettside oppdatert jevnlig! Dersom du fortsatt er usikker på hvordan du skal gå frem for din bedrift kan du godt ta kontakt med oss, så  hjelper vi det på veg.

Kontakt oss her