Om Sveum Design

Sveum Design holder til på Gjøvik, og hjelper kunder i hele Norge med hjemmeside, grafisk design og markedsføring. Effektivt samarbeid via digitale hjelpemidler gjør at du kan få hjelp, uansett hvor du måtte befinne deg.

Målet er at du skal få alt tilgjengelig på ett sted, med bare én person å forholde deg til. Med høy kvalitet og tett kundeoppfølging skal du føle deg godt ivaretatt.

Sveum Design ønsker å være din foretrukne partner innenfor digital kommunikasjon.

Hei

Sveum Design er startet og driftet av Kristine Sveum. Her kommer historien om hvordan det hele startet, hvordan det har gått underveis, og hva som er status nå.

Bitt av basillen

Lite visste jeg, da jeg som 14-åring (i år 2000) programmerte min første hjemmeside, at det var nettopp det jeg skulle leve av senere i livet.

Høsten 2014 hadde jeg et slags lite jubileum. Da nådde jeg nemlig punktet hvor jeg har drevet med webdesign mer enn halve livet. Denne høsten var det 14 år siden jeg i år 2000 lanserte mitt eget nettsted, og etter den første gikk det ikke an å stoppe.

Jeg ble rett og slett bitt av basillen.

Spent og stolt da jeg turte å satse på firmaet på fulltid.

Stor inspirasjon fra søskenbarnet mitt

Nå jobber jeg med det jeg liker aller best, nemlig å bruke kreativiteten hver eneste dag. Men det er ikke bare å forme og designe flotte produkter som driver meg framover, jeg digger også å finne ut hvordan ting fungerer – sånn teknisk sett.

Jeg aner ikke hvor mange timer jeg satt og fulgte med på det søskenbarnet mitt gjorde på pc’en. Han lærte meg egentlig alt om hvordan en datamaskin fungerer – fra å skifte rambrikker, navigere i dos, fjernstyring av pc via Internett, formatering av harddisker, ftp, domene, HTML, filformater til «you name it».

Lærling på Oppland Arbeiderblad.

Variert erfaring innen mediebransjen

Jeg har opparbeidet meg variert erfaring innen mediebransjen i løpet av årene, og jeg startet altså i 9. klasse med å programmere nettsider. Etter dette gikk det som det måtte gå – slag i slag. Jeg valgte linjen Medier- og kommunikasjon på videregående, med utplasseringer i avis og reklamebyrå.

Etter dette hadde jeg lærlingplass som mediegrafiker i Oppland Arbeiderblad, som den gang var et mediehus med lokal-TV, radio og nettavis. Her var jeg innom alle avdelinger, som TV-reporter, eneste ansvarlig på jobb på radiostasjonen, og selvfølgelig måtte jeg prøve meg som nettredaktør, men det var hovedsakelig grafisk design og utforming jeg jobbet mest med.

Svennebrev som mediegrafiker – hvor går ferden videre?

Da har vi kommet til høsten 2006, og jeg var 20 år gammel. Jeg hadde ferskt svennebrev som mediegrafiker, og hadde også tatt generell studiekompetanse som privatist i løpet av lærlingtiden. Allerede på dette tidspunktet drømte jeg om å starte for meg selv, men jeg ville ha litt mer erfaring først.

Jeg studerte fagene fotografihistorie og bildekommunikasjon, typografi, informasjonsgrafikk, trykksaksproduksjon og Informasjons- og publiseringsteknologi på Høgskolen i Gjøvik. Frem til nyttår 2007 jobbet jeg som grafiker i Oppland Arbeiderblad, og som TV-reporter på TVNorges lokalstasjon, TV-Innlandet.

Jobbet i Oa på desken, samt på TV-innlandet og litt på Radio Gjøvik-Lillehammer under læringstiden.

Til Ålesund

Skjebnen ville det slik at jeg flyttet til Ålesund i januar 2008. Etter et forsøk på å skifte yrke og jobbe som butikkmedarbeider, fant jeg fort veien tilbake til designyrket som grafiker i Sunnmørsposten.

Høsten 2008 følte jeg for å putte på litt mer kunnskap, og startet på Høgskolen i Volda. Her ble det medievitenskap, medieproduksjon, webprogrammering, foto, videoproduksjon og lydproduksjon som sto på timeplanen.

Jobbet i Sunnmørsposten og studerte i Volda.

Høsten 2008 skjedde det store, jeg startet endelig mitt eget firma!

I videoen fra 2019 forteller jeg om hvordan jeg fikk min første kunde.

Valgets kvaler

Men jeg turte ikke helt å satse på fulltid, så jeg jobbet i mitt eget firma ved siden av andre jobber. Etter hvert flyttet jeg tilbake Gjøvik igjen. Jeg fikk jobb i Oppland Arbeiderblad, var en tur innom teknisk support på Telenor og fikk senere jobb som grafiker og produktfotograf i Blush.no.

Deretter kom det to barn på rappen, og da passet det selvfølgelig godt å ta litt mer skolegang, og jeg endte opp med å ta full lærerutdanning også. Selv om lærerfaget er spennende, var det eneste jeg tenkte på at jeg ville drive mitt eget firma på fulltid.

Januar 2014 måtte jeg velge. Skulle jeg søke lærerjobb og ha en helt forutsigbar hverdag, eller skulle jeg følge drømmen min?

Valgets kvaler

Firma på fulltid

Jeg valgte å følge drømmen og bruke all min arbeidstid på firmaet.

I februar 2014 fant jeg et hyggelig og bittelite kontor på Gjøvik. Jeg bodde meg inn der i ca. 2 mnd før jeg fant ut at jeg ville ha større plass slik at jeg kunne presentere firmaet mitt på en ordentlig måte.

Kontorlandskap der jeg først hadde kontor.

Ansettelser og frilansere

Etter hvert fikk jeg noen ansatte og knyttet til meg en haug med frilansere. Vi havnet i Storgata på Gjøvik og hadde kontorer der en god stund, før jeg i 2019 fikk et tilbud om en fast jobb jeg ikke kunne si nei til.

Der var jeg frem til 2023, før savnet etter å drive eget firma ble for stort. Nå i dag driver Sveum Design på fulltid.

En mal brukes slik at det blir enklere å få bokstavene på nøyaktig riktig sted.

Bobler over av energi!

Jeg har satt meg ned for å finne ut hvor mye dette betyr for meg, og hva det vil gi meg å drive mitt eget firma. Jeg fant mange gode ord, men de aller viktigste var mening og glede. I dag bobler jeg rett og slett over av energi!

Den største trenden de siste årene er at vi ser at utviklingen og etterspørselen etter tjenestene våre er i stadig forandring. Vi må raskt tilpasse oss teknologien innen webutvikling, og i tillegg være oppdatert på nye markedsføringsmuligheter. Spennende, variert og utfordrende – alt på en gang, men det er så givene å se hva vi kan få til for kundene våre, og ikke minst hvordan man kan utfordre seg selv.

Helt til slutt vil jeg takke så mye for at du har lest hele historien om min gründerdrøm og veien jeg har gått. TUSEN TAKK! Sveum design går en spennende tid i møte med nye forbindelser og kunder. Jeg håper å høre fra deg, og at du tar kontakt slik at vi kan hjelpe deg med dine prosjekter innen web, grafisk design og reklame.

Hilsen Kristine

Moro på stand for Graceland Gjøvik – bandet jeg spiller i på fritiden.

Det meste er mulig!

Ofte er det kun våre egne innbilte grenser som setter en stopper for hvordan vi lever livet vårt. 

Lev livet!