Tips når du skal lage din egen nettside

Det er mye du skal tenke på når du skal i gang med din nettside. Her får du noen kjappe tips til hva du kan starte med å tenke på.

Det er mye du skal tenke på når du skal i gang med din egen nettside. Ikke bare skal nettsiden fungere teknisk, men nettsiden skal også utformes med tanke på mobiltilpasning, brukervennlighet og utseende. I dag er WordPress verdens mest brukte nettsideløsning og brukes på ¼ av alle nettsider.

Sveum Design har laget hjemmesider for store og små bedrifter i Gjøvik og hele Norge i mange år og har laget noen korte tips du bør tenke på når du skal starte arbeidet.

  1. Hovedbudskap. Det aller første du burde gjøre er å finne frem til hva hovedbudskapet ditt er med nettsiden. Dine lesere ønsker ikke å bruke lang tid på å forstå hva din nettside handler om, så dersom dette ikke gjennomsyrer hele nettsiden vil de fort gå videre til noe annet. Hovedbudskapet former hvordan resten av nettsiden skal oppføre seg. Dersom du skal ha en nettside for deg selv kan du velge ett design og ett uttrykk som også har ett mer personlig preg. Men dersom du skal lage en nettside for din bedrift må du tenke på at du virker profesjonell og ordentlig.
  2. Velge nettside plattform. Jeg jobber i dag mest med WordPress. WordPress er en god løsning som stadig oppdateres i takt med Google`s siste endringer samt at løsningen er enkel å bruke og kan utvides til akkurat ditt behov. Så dersom du er ny i gamet er WordPress kanskje en fin løsning for deg. I tillegg finnes det utallige instruksjons videoer på nettet og steg for steg instruksjoner for de aller fleste problemer du kan støte på.
  3. Lage ett nettstedskart. En nettside trenger å være strukturert, og du kommer langt med å finne ut hvilken informasjon du ønsker å ha på nettsiden din. En stikkords oversikt over temaer og menyknapper du ønsker å ha med er en god start.
  4. Velge ut ditt design eller mal. I de aller fleste nettsideløsninger er det stor fleksibilitet i utforming av design. Dersom du er helt ny i programmeningsverden kan det være mye å sette seg inn i. Husk og se at malen du velger kan brukes på tvers av alle enheter. Vi sitter mer og mer på mobilen, og en god mobil løsning er like viktig som ett fint utseende på en PC- skjerm.
  5. Legg inn innhold. Innholdet er nok det som kommer til å ta deg aller mest tid. Husk å kom fort til poenget i dine tekster, bruk gode bilder med bildenavn og bildetekst og bruk ulike nøkkelord løpende gjennom teksten.

Vurderer du å opprette en nettside for deg selv eller din bedrift? Jeg kan designere, programmerere og gi råd! Jeg holder til på Gjøvik men tilbyr løsninger og kundesupport uavhengig av sted.

Du kan også se hva vil kan tilby av nettside løsninger her

mobiltilpasset