Bilde av hengelås

HTTPS og et sikkert internett

Sikkerhet på nett blir viktigere og viktigere, men nesten halvparten av verdens nettsider er fremdeles ukrypterte. Hva kan du gjøre for å sikre ditt nettsted?

Sikkerhet på nett blir viktigere og viktigere, men nesten halvparten av verdens nettsider er fremdeles ukrypterte. Hva kan du gjøre for å sikre ditt nettsted?

Hva er HTTPS?

HTTPS er en protokoll som brukes for å sikre at innhold som sendes over internett blir kryptert, for å forhindre at innholdet endres eller stjeles før det når mottakeren.

Hvorfor er HTTPS relevant?

For ett år siden begynte Google Chrome å merke alle sider uten HTTPS som har inntastingsfelt for passord og kortinformasjon som «Usikre» sider. Dette markerte deres første steg mot målet om et sikkert internett, hvor all informasjon som sendes over nettet skal være kryptert. Fase to ble satt i kraft i oktober i fjor og gikk ut på å merke alle sider uten kryptering, og med hvilke som helst slags inntastingsfelt, som usikre sider.

Fase tre går ut på å merke alle sider uten HTTPS som usikre, og er på vei til å bli iverksatt (Oppdatering 22.02: Tidspunkt for dette er nå fastsatt og endringen iverksettes Juli 2018):

HTTP vs HTTPS

Hvordan er fokus på sikkerhet relevant for deg?

Med stadig mer personlig informasjon som sendes over nettet er det viktig at denne informasjonen er forbeholdt senderen og mottakeren. Med HTTPS på siden din vil dette ivaretas, i tillegg til at den tillitsvekkende grønne hengelåsen vil vises i nettaddressefeltet, istedenfor den røde varseltrekanten som vises i bildet over. Dette gjør at siden din fremstår som trygg og profesjonell. Hvis du vil ha hjelp med å sette opp HTTPS kan du kontakte oss her for en uforpliktende prat.

Kontakt oss for å sikre nettstedet ditt