Kom i gang med annonsering på Facebook

Vi mener at bruk av annonsemulighetene på Facebook bør være en sentral del av din markedsføringsplan.

Det er over  2,7 millioner norske brukere på Facebook. Her kan du altså treffe mange av dine fremtidige kunder. Dette er en kjapp guide på hvordan du kommer igang med Facebookannonsering.

 

1. Mål

Du er nødt til å tenke i gjennom hva som er ditt mål med annonseringen. Salg? Fremheving av ditt merke/firmanavn/verdier? Fysisk trafikk til ditt kontor/butikk? Besøkende på hjemmesiden? Spre en ide?

 

2. Start annonsering

Det er to enkle måter å starte med annonsering.

 

face-ann1

2.1. Frem innlegg

På veggen på siden for ditt firma har du fra før mange ulike innlegg, lenker og innhold. Skriv et nytt innlegg som passer med målet ditt. For eksempel: «Har du ikke sett solen denne uka? Kom til Solstudioet Sol, hvor solen er oppe fra kl. 08.00-22.00 hver dag, i Solgata 7 her i Gjøvik». Legg til et flott illustrasjonsbilde av en sol eller fra din salong. Det er viktig at det ikke er for mye tekst i bildet (maks 20%), slik at du er innenfor Facebooks reglement. Deretter publiserer du innlegget.

 

Se på innlegget ditt. Nederst i høyre hjørne skal du se en knapp hvor det står «frem innlegget». Trykk på den, og fyll inn ditt budsjett for annonseringen. Det er lurt å begynne smått dersom dette er din første gang. Klikk deretter på flere alternativer (lenger ned). Nå kan du velge publikum, og det er viktig å tenke på hvem som er målgruppen din. Er det venner av venner? Disse personene kan være spredt i alder, interesser og geografisk plassering. Alternativt kan du velge «Personer du velger gjennom målretting». Her kan du spesifisere ønsket målgruppe, og bruk det du vet om din målgruppe.

 

Når du bruker penger på synlighet vil innlegget ditt nå dukke opp i nyhetsoppdateringen til flere mennesker enn før. Tenk over hvilke innlegg du har som kan egne seg til fremheving. Det bør helst være noe mange har interesse av å vite om.

 

 

2.2. Annonser på Facebook

Sjekk gjerne ut facebook.com/advertising. Der vil du finne mange nyttige tips og forklaringer for hvordan annonseringen fungerer. Klikk på «opprett en annonse» til høyre for overskriften.

face-ann2

 

 

Du vil deretter få opp noe sånt som dette, og nå får du bruk for målet du satte i steg 1.

face-ann3

 

 

Dette er snarveier til annonser som hjelper deg å nå ditt mål. De er relativt selvforklarende. Velg en av dem og start å lage din annonse.

 

På samme måte som på «frem innlegg», er det viktig at du velger din målgruppe, budsjett og varighet. Du vet sannsynlig allerede alder og kjønn på din målgruppe, og du bør benytte deg av denne kunnskapen. Jo mer presis du er, jo mer vil du tjene på det.

 

Denne formen for annonsering gir deg mulighet til å velge ut målgruppen mer presist enn med «frem innlegg».

 

3. Videre arbeid med annonsering

Det er lurt å eksprimentere med ulike typer annonsering samtidig, og fjerne annonser som ikke gir ønsket effekt. Bruk heller pengene dine effektivt!

Lykke til!