Kristine

Daglig leder / Markedsføringsrådgiver og verdibygger
Tlf. 922 53 886 – kristine@sveumdesign.no

kristineHei, jeg heter Kristine Sveum, og det er jeg som startet firmaet Sveum Design AS. Her kommer historien om hvordan det hele gitt til, og veien jeg har gåttt:

Lite visste jeg, da jeg som 14-åring programmerte min første hjemmeside, at det var nettopp det jeg skulle leve av senere i livet. Høsten 2014 hadde jeg et slags lite jubileum. Da nådde jeg nemlig punktet hvor jeg har drevet med webdesign mer enn halve livet. Denne høsten var det 14 år siden jeg lanserte mitt eget nettsted, og etter den første gikk det ikke an å stoppe. Jeg ble rett og slett bitt av basillen.

Så hvordan endte det egentlig slik, det at jeg sitter her i dag med eget firma på fulltid? I dag jobber jeg med det jeg liker aller best, nemlig å bruke kreativiteten hver eneste dag. Men det er ikke bare å forme og designe flotte produkter som driver meg framover, jeg digger også å finne ut hvordan ting fungerer – sånn teknisk sett. Jeg aner ikke hvor mange timer jeg satt og fulgte med på det søskenbarnet mitt gjorde på pc’en. Han lærte meg egentlig alt om hvordan en datamaskin fungerer – fra å skifte rambrikker, navigere i dos, fjernstyring av pc via Internett, formatering av hardisker, ftp, domene, HTML, filformater til «you name it». Ahh herlige slutten av 90-tallet.

Jeg har opparbeidet meg variert erfaring innen mediebransjen i løpet av årene, og jeg startet altså i 9. klasse med å programmere nettsider. Etter dette gikk det som det måtte gå – slag i slag. Jeg valgte linjen Medier- og kommunikasjon på videregående, med utplasseringer i avis og reklamebyrå. Etter dette hadde jeg lærlingplass som mediegrafiker i Oppland Arbeiderblad, som den gang var et mediehus med lokal-TV, radio og nettavis. Her var jeg innom alle avdelinger, som TV-reporter, eneste ansvarlig på jobb på radiostasjonen, og selvfølgelig måtte jeg prøve meg som nettredaktør, men det var hovedsakelig grafisk design og utforming jeg jobbet mest med.

Da har vi kommet til høsten 2006, og jeg var 20 år gammel. Jeg hadde ferskt svennebrev som mediegrafiker, og hadde også tatt generell studiekompetanse som privatist i løpet av lærlingtiden. Allerede på dette tidspunktet drømte jeg om å starte for meg selv, men jeg ville ha litt mer erfaring først. Jeg studerte fagene fotografihistorie og bildekommunikasjon, typografi, informasjonsgrafikk, trykksaksproduksjon og Informasjons- og publiseringsteknologi på Høgskolen i Gjøvik. Frem til nyttår 2007 jobbet jeg som grafiker i Oppland Arbeiderblad, og som TV-reporter på TVNorges lokalstasjon, TV-Innlandet.

Skjebnen ville det slik at jeg flyttet til Ålesund i januar 2008. Etter et forsøk på å skifte yrke og jobbe som butikkmedarbeider, fant jeg fort veien tilbake til designyrket som grafiker i Sunnmørsposten. Høsten 2008 følte jeg for å putte på litt mer kunnskap, og startet på Høgskolen i Volda. Her ble det medievitenskap, medieproduksjon, webprogrammering, foto, videoproduksjon og lydproduksjon som sto på timeplanen.

Høsten 2008 skjedde det store, jeg startet endelig mitt eget firma – Sveum Design!

Men jeg turte ikke helt å satse på fulltid, så jeg jobbet i mitt eget firma ved siden av andre jobber. Min mann og jeg flyttet til Gjøvik igjen. Jeg fikk jobb i Oppland Arbeiderblad, var en tur innom teknisk support på Telenor og fikk senere jobb som grafiker og produktfotograf i Blush.no.

Deretter kom det to barn på rappen, og da passet det selvfølgelig godt å ta litt mer skolegang, og jeg endte opp med å ta full lærerutdanning også. Selv om lærerfaget er spennende, var det eneste jeg tenkte på at jeg ville drive mitt eget firma på fulltid.

Januar 2014 måtte jeg velge. Skulle jeg søke lærerjobb og ha en helt forutsigbar hverdag, eller skulle jeg følge drømmen min?

Jeg valgte å følge drømmen og bruke all min arbeidstid på firmaet.

I februar 2014 fant jeg et hyggelig og bittelite kontor i Øvre Torvgate 3 på Gjøvik. Jeg bodde meg inn der i ca. 2 mnd før jeg fant ut at jeg ville ha større plass slik at jeg kunne presentere firmaet mitt på en ordentlig måte, så jeg flyttet inn i nabokontoret.

Jeg har satt meg ned for å finne ut hvor mye dette betyr for meg, og hva det vil gi meg å drive mitt eget firma. Jeg fant mange gode ord, men de aller viktigste var mening og glede. I dag bobler jeg rett og slett over av energi!

Spennende tider i møte fra 2018
Januar 2018 var det på tide å ta enda et nytt steg i utviklingen av bedriften. I tillegg til å ha både Elisabeth og Bengt Ove som frilansere, fikk jeg nå muligheten til å ansette Christian på fulltid. Dette gjør at vi sammen står solide og faglig sterke i møte med kundene.

Helt til slutt vil jeg takke så mye for at du har lest hele historien om min gründerdrøm og veien jeg har gått. TUSEN TAKK! Sveum Design AS går en spennende tid i møte med nye kolleger og kunder. Jeg håper vi hører fra deg, og at du tar kontakt slik at vi kan hjelpe deg med dine prosjekter innen web, grafisk design og reklame.

Hilsen Kristine

Portefølje

Vi gjør stort og smått – f.eks displayannonser på TV

Vi gjør stort og smått – f.eks displayannonser på TV

Grafisk design og markedføring kan omfatte utrolig mye forskjellig. Denne gangen hjelper vi kunde med annonsering på displayskjerm!

Flyer for Silvercon bemanning

Flyer for Silvercon bemanning

Silvercon har blitt en god og fast kunde hos oss. Denne gangen har vi utformet en ny flyer med informasjon om de ulike avdelingene til Silvercon. Målet er at nye kunder og kandidater skal få rask informasjon om hva som er kjernevirksomheten til Silvercon, og hvordan de jobber.

Gratulerer med ny hjemmeside – Geoplan 3D

Gratulerer med ny hjemmeside – Geoplan 3D

Da har vi endelig gleden av å publisere den nye hjemmesiden for Geoplan 3D. Vi har hatt en lang prosess hvor valg av innhold på hjemmesiden har vært det mest essensielle. Artig å endelig kunne presentere resultatet! Besøk geoplan3d.no her.

Plakat for Musicals i Gjøvik 2017

Plakat for Musicals i Gjøvik 2017

Musicals i Gjøvik 2017 nærmer seg, og vi har hatt æren av å lage plakat i år også 🙂 Dette er en fantastisk artig gjeng som setter sammen et flott show år etter år, denne gangen 4. og 5. februar. Billetter er et topp julegavetips! Og om du har lyst til å støtte gjengen med…

Ny hjemmeside til Adagio Massasje og Velvære

Ny hjemmeside til Adagio Massasje og Velvære

Da har vi gleden av å kunne publisere Adagios nye hjemmeside. Adagio Massasje & Velvære holder til på Gjøvik, og her treffer du på Linda Kristine Uhnger som har lang erfaring innen feltet. Målet med Adagios hjemmeside var å skape en rolig og avslappet atmosfære som speiler bedriften og lokalene. Det skal være lett å finne frem…

Nye produktkataloger for Fasadeprodukter

Nye produktkataloger for Fasadeprodukter

Så moro å få post med ferdige brosjyrer! Denne gangen for #Fasadeprodukter Takk for oppdraget 🙂 Bla i hele brosjyren for utvendig solskjerming her, og for innvendig solskjerming her!

Ny hjemmeside ferdig utviklet for Silvercon Bemanning på Gjøvik

Ny hjemmeside ferdig utviklet for Silvercon Bemanning på Gjøvik

En rask og effektiv prosess er gjennoført – og nå står resultatet klart! Vi har akkurat publisert Silvercon Bemannings nye hjemmeside, tilpasset mobil og nettbrett. I arbeidet med hjemmesiden har vi sett med kritisk blikk på hva som skal beholdes fra gammel hjemmeside, og hva som skal være med på den nye. Her har det vært…

Reklamevideo for HD Solskjerming – Stilling ledig

Reklamevideo for HD Solskjerming – Stilling ledig

Ny reklamevideo for HD Solskjerming er på plass. En generell video som kan brukes når nye stillinger er ledig. Artig å børste støv av videoredigeringsverktøyene igjen 🙂

Lastebildekor for Fasadeprodukter

Lastebildekor for Fasadeprodukter

Nytt dekor på lastebil er ferdig! Denne kan du se kjøre tur-retur Molde-Oslo hver uke. Moro å holdet på med både lite og stort!

Ny hjemmeside til Gjøvik Taxi

Ny hjemmeside til Gjøvik Taxi

Gjøvik Taxi har endelig fått seg hjemmeside. Her kan du finne en oversikt over tjenestene som tilbys, bestille taxi online og sjåførene har en egen medlemsside med innlogging. Gratulerer, og takk for oppdraget!

Nytt busstilbud i Tønsberg

Nytt busstilbud i Tønsberg

Vestfold Kollektivtrafikk AS (VKT) er ansvarlig for kollektivtrafikk og skoleskyss i Vestfold. Nullvekstmålet i biltrafikken forutsetter at passasjerantallet på bussene må dobles på 15 år. For å innfri på dette målet, kreves helt nye grep. Enkelthet er en svært viktig drivkraft. Et komplisert rutetilbud lar seg ikke kommunisere enkelt. Sveum Design AS har samarbeidet med…

Ny hjemmeside til Oppland Prosjekt Consult

Ny hjemmeside til Oppland Prosjekt Consult

Da er ny hjemmeside for Oppland Prosjekt Consult (OPC) på plass. På hjemmesiden er fokuset på å nå ut til potensielle nye kunder, og også komme med informasjon til eksisterende. Det skal ikke være tvil om hva OPC tilbyr til sine kunder. Hjemmesiden er tilpasset både nettbrett og mobil.

Landsdekkende DM for Kjells markiser

Landsdekkende DM for Kjells markiser

I dag er det kampanjestart for Kjells markisers vinterkampanje. Vi har bistått med blant annet landsdekkende DM og annonser både digitalt og i avis. Kjells markiser har vært fast kunde hos oss i litt over et års tid – og som alltid, takk for oppdraget!

Ny mini-brosjyre for Enklere Hus

Ny mini-brosjyre for Enklere Hus

Tusen takk for oppdraget med ny brosjyre/katalog! Vi har bistått med utforming, forsidefoto og videreformidling av trykk.

Nye bannere for Matleveranser

Nye bannere for Matleveranser

Alltid kjekt med tilbakevendende oppdrag. Nye bannere er på plass i nettbutikken til Matleveranser AS – nå med juletema.

Plakat for McDonald’s Innlandet

Plakat for McDonald’s Innlandet

McDonald’s Innlandet ønsket en plakat med kart og oversikt over restaurantene sine som skulle henge i de fire restaurantene rundt Mjøsa. Vi fikk æren av å utføre oppdraget, og gleder oss over å se det ferdige resultatet på veggen!

Ny hjemmeside til Tollboden Restaurant

Ny hjemmeside til Tollboden Restaurant

Tollboden Restaurant i Kragerø har lansert sin nye hjemmeside. Sveum Design har laget nytt mobiltilpasset design og satt opp en brukervennlig publiseringsløsning inkludert nyheter og bildegalleri. Nå er det klart for ny sesong i koselige Kragerø! Tusen takk for oppdraget!

Veggskilt til Hundremeterskogen barnehage

Veggskilt til Hundremeterskogen barnehage

Rett før påske fikk Hundremeterskogen barnehage opp sitt nye skilt på veggen, og vi fikk tilsendt et bilde på epost med følge av mange smilefjes og ønske om en god påske 🙂 I tillegg til det store skiltet, så ble det også produsert og montert 5 småskilt til de ulike avdelingene og kontoret. Vår gode…

Annonse for skiholder.no

Annonse for skiholder.no

Vi har laget ny avisannonse til for skiholder.no.

Bli med på Pendlerløpet!

Bli med på Pendlerløpet!

Pendlerløpet har et testløp som går av stabelen lørdag 7. mars. Dette skirennet passer for deg som ønsker en utfordring i skisporet! Denne hjemmesiden har vært et samarbeidsprosjekt med Profilhuset Grafisk som har stått for design, og Sveum Design AS har stått for den tekniske biten. Vi ønsker arrangørene lykke til, å håper at mange melder seg på!…

Sveum Design AS - Tlf. 611 00 333 - Org. nr. 914 590 469 MVA - Adresse: Storgata 18b, 2815 Gjøvik - Personvernserklæring