Kristine

Daglig leder / Markedsføringsrådgiver og verdibygger
Tlf. 922 53 886 – kristine@sveumdesign.no

kristineHei, jeg heter Kristine Sveum, og det er jeg som startet firmaet Sveum Design AS. Her kommer historien om hvordan det hele gitt til, og veien jeg har gåttt:

Lite visste jeg, da jeg som 14-åring programmerte min første hjemmeside, at det var nettopp det jeg skulle leve av senere i livet. Høsten 2014 hadde jeg et slags lite jubileum. Da nådde jeg nemlig punktet hvor jeg har drevet med webdesign mer enn halve livet. Denne høsten var det 14 år siden jeg lanserte mitt eget nettsted, og etter den første gikk det ikke an å stoppe. Jeg ble rett og slett bitt av basillen.

Så hvordan endte det egentlig slik, det at jeg sitter her i dag med eget firma på fulltid? I dag jobber jeg med det jeg liker aller best, nemlig å bruke kreativiteten hver eneste dag. Men det er ikke bare å forme og designe flotte produkter som driver meg framover, jeg digger også å finne ut hvordan ting fungerer – sånn teknisk sett. Jeg aner ikke hvor mange timer jeg satt og fulgte med på det søskenbarnet mitt gjorde på pc’en. Han lærte meg egentlig alt om hvordan en datamaskin fungerer – fra å skifte rambrikker, navigere i dos, fjernstyring av pc via Internett, formatering av hardisker, ftp, domene, HTML, filformater til «you name it». Ahh herlige slutten av 90-tallet.

Jeg har opparbeidet meg variert erfaring innen mediebransjen i løpet av årene, og jeg startet altså i 9. klasse med å programmere nettsider. Etter dette gikk det som det måtte gå – slag i slag. Jeg valgte linjen Medier- og kommunikasjon på videregående, med utplasseringer i avis og reklamebyrå. Etter dette hadde jeg lærlingplass som mediegrafiker i Oppland Arbeiderblad, som den gang var et mediehus med lokal-TV, radio og nettavis. Her var jeg innom alle avdelinger, som TV-reporter, eneste ansvarlig på jobb på radiostasjonen, og selvfølgelig måtte jeg prøve meg som nettredaktør, men det var hovedsakelig grafisk design og utforming jeg jobbet mest med.

Da har vi kommet til høsten 2006, og jeg var 20 år gammel. Jeg hadde ferskt svennebrev som mediegrafiker, og hadde også tatt generell studiekompetanse som privatist i løpet av lærlingtiden. Allerede på dette tidspunktet drømte jeg om å starte for meg selv, men jeg ville ha litt mer erfaring først. Jeg studerte fagene fotografihistorie og bildekommunikasjon, typografi, informasjonsgrafikk, trykksaksproduksjon og Informasjons- og publiseringsteknologi på Høgskolen i Gjøvik. Frem til nyttår 2007 jobbet jeg som grafiker i Oppland Arbeiderblad, og som TV-reporter på TVNorges lokalstasjon, TV-Innlandet.

Skjebnen ville det slik at jeg flyttet til Ålesund i januar 2008. Etter et forsøk på å skifte yrke og jobbe som butikkmedarbeider, fant jeg fort veien tilbake til designyrket som grafiker i Sunnmørsposten. Høsten 2008 følte jeg for å putte på litt mer kunnskap, og startet på Høgskolen i Volda. Her ble det medievitenskap, medieproduksjon, webprogrammering, foto, videoproduksjon og lydproduksjon som sto på timeplanen.

Høsten 2008 skjedde det store, jeg startet endelig mitt eget firma – Sveum Design!

Men jeg turte ikke helt å satse på fulltid, så jeg jobbet i mitt eget firma ved siden av andre jobber. Min mann og jeg flyttet til Gjøvik igjen. Jeg fikk jobb i Oppland Arbeiderblad, var en tur innom teknisk support på Telenor og fikk senere jobb som grafiker og produktfotograf i Blush.no.

Deretter kom det to barn på rappen, og da passet det selvfølgelig godt å ta litt mer skolegang, og jeg endte opp med å ta full lærerutdanning også. Selv om lærerfaget er spennende, var det eneste jeg tenkte på at jeg ville drive mitt eget firma på fulltid.

Januar 2014 måtte jeg velge. Skulle jeg søke lærerjobb og ha en helt forutsigbar hverdag, eller skulle jeg følge drømmen min?

Jeg valgte å følge drømmen og bruke all min arbeidstid på firmaet.

I februar 2014 fant jeg et hyggelig og bittelite kontor i Øvre Torvgate 3 på Gjøvik. Jeg bodde meg inn der i ca. 2 mnd før jeg fant ut at jeg ville ha større plass slik at jeg kunne presentere firmaet mitt på en ordentlig måte, så jeg flyttet inn i nabokontoret.

Jeg har satt meg ned for å finne ut hvor mye dette betyr for meg, og hva det vil gi meg å drive mitt eget firma. Jeg fant mange gode ord, men de aller viktigste var mening og glede. I dag bobler jeg rett og slett over av energi!

Spennende tider i møte fra 2018
Januar 2018 var det på tide å ta enda et nytt steg i utviklingen av bedriften. I tillegg til å ha både Elisabeth og Bengt Ove som frilansere, fikk jeg nå muligheten til å ansette Christian på fulltid. Dette gjør at vi sammen står solide og faglig sterke i møte med kundene.

Helt til slutt vil jeg takke så mye for at du har lest hele historien om min gründerdrøm og veien jeg har gått. TUSEN TAKK! Sveum Design AS går en spennende tid i møte med nye kolleger og kunder. Jeg håper vi hører fra deg, og at du tar kontakt slik at vi kan hjelpe deg med dine prosjekter innen web, grafisk design og reklame.

Hilsen Kristine

Portefølje